Sposób przygotowania:
Sałatka ze szczypiorkiem
Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach, odcedzić, odparować, pokroić w plasterki.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zagotować z 3 łyżkami octu, rosołem i pieprzem. Przygotowaną gorącą mieszanką polać ziemniaki. Przykryć, odstawić na 10 minut.
Pozostały ocet wymieszać z olejem. Przełożyć ze szczypiorkiem do sałatki. Całość przykryć, odstawić jeszcze na 20 minut. Przed podaniem sałatkę można przyprawić solą i pieprzem.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zagotować z 3 łyżkami octu, rosołem i pieprzem. Przygotowaną gorącą mieszanką polać ziemniaki. Przykryć, odstawić na 10 minut.
Pozostały ocet wymieszać z olejem. Przełożyć ze szczypiorkiem do sałatki. Całość przykryć, odstawić jeszcze na 20 minut. Przed podaniem sałatkę można przyprawić solą i pieprzem.