Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka ze szparagów i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka z pieczarek i szparagów to świetny dodatek do potraw z drobiu

Sałatka ze szparagów i pieczarek

Składniki:

Sałatka ze szparagów i pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ze szparagów i pieczarek
Szparagi oczyścić, umyć, związać w pęczki, włożyć do garnka główkami do góry, zalać wrzącą wodą z dodatkiem cukru i soli, ugotować na półmiękko. Wyjąć z wody, ostudzić i pokroić na kawałki ok 1,5-2 cm. Umyte, oczyszczone pieczarki, wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut, odcedzić, ostudzić, pokroić w kostkę i połączyć ze szparagami. Majonez przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać. Szparagi z pieczarkami zalać przygotowanym majonezem.

Tagi:

szparagi