Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem mitofri
Na początku szpinak, pomidorki i ogórka umyć i osuszyć.Liście szpinaku włożyć do miski.Następnie dodać pokrojone na połowę pomidorki i pokrojonego w kostkę ogórka. Cebule obrać i pokroić w pół talarki.Dodać do pozostałych warzyw. Ser feta pokroić w kostkę.Wrzucić do miski.
W drugim naczyniu umieścić oliwę, ocet, bazylię, oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, a następnie polać nim składniki na sałatkę. Delikatnie wymieszać łyżką. Sałatkę podawać od razu po przygotowaniu. Najlepiej także spożyć ją tego samego dnia, w którym została przyrządzona. Smacznego.
W drugim naczyniu umieścić oliwę, ocet, bazylię, oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, a następnie polać nim składniki na sałatkę. Delikatnie wymieszać łyżką. Sałatkę podawać od razu po przygotowaniu. Najlepiej także spożyć ją tego samego dnia, w którym została przyrządzona. Smacznego.