WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Sałatka ze szpinaku z wątróbką i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo zdrowa przekąska dla wielbicieli wątróbki i szpinaku. Idealnie sprawdzi się na kolację i lekki obiad z pieczywem.

Sałatka ze szpinaku z wątróbką i żurawiną

Składniki:

Sałatka ze szpinaku z wątróbką i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ze szpinaku z wątróbką i żurawiną
Szpinak baby dokładnie myjemy i osuszamy, przekładamy do miski.

Wątróbkę kroimy w małe i cienkie plasterki. Rozgrzewamy olej i podsmażamy z dwóch stron. Doprawiamy solą i pieprzem po zdjęciu z patelni. Odstawiamy do wystygnięcia.

Na szpinaku układamy kawałki wątróbki i polewamy żurawiną ze słoika wg uznania.

Podajemy od razu.