Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i pomidorkami
Szpinak dokładnie myjemy na sitku. Jajo gotujemy na twardo w wodzie z dokiem octu (aby nie pękało). Studzimy.
Na talerzu układamy szpinak a na nim przekrojone w ćwiartki jajko oraz połówki pomidorków koktajlowych. Do małego słoiczka dodajemy balsamico, oliwę z oliwek, miód oraz sól i pieprz. Dokładnie wstrząsamy zawartość, aż połączy się w jednolity dressing i polewamy sałatkę.
Całość posypujemy listami, świeżej kolendry, orzechami włoskimi i nasionami słonecznika.
Na talerzu układamy szpinak a na nim przekrojone w ćwiartki jajko oraz połówki pomidorków koktajlowych. Do małego słoiczka dodajemy balsamico, oliwę z oliwek, miód oraz sól i pieprz. Dokładnie wstrząsamy zawartość, aż połączy się w jednolity dressing i polewamy sałatkę.
Całość posypujemy listami, świeżej kolendry, orzechami włoskimi i nasionami słonecznika.