LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Sałatka zeszpragmi i boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na sałatkę ze szparagami i boczniakami

Sałatka zeszpragmi i boczniakami

Składniki:

Sałatka zeszpragmi i boczniakami

 

  • ^ ugotowanych jajek
  • 20 dag boczniaków
  • 1 puszka szparagów
  • 2 ogórki konserwowe
  • 15 dag szynki
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • sól,pieprz
  • do sosu
  • 30 dag majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oliwy
  • cukier,pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka zeszpragmi i boczniakami
Zrobić sos wymieszać z jogurtem,ketchupem i musztardą doprawić cukrem,solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać .
Jajka obrać i pokroić w grubą kostkę,grzyby oczyścić,opłukać i gotować na około 15 minut w posolonym wrzątku następnie osączyć,ostudzić i pokroić w cienkie paseczki.Szparagi osączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki ogórki pokroić w drobną kostkę,a szynkę w wąskie paski.Wszystko wymieszać ,dodać sos i ponownie wymieszać.