Sposób przygotowania:
Sałatka zeszpragmi i boczniakami
Zrobić sos wymieszać z jogurtem,ketchupem i musztardą doprawić cukrem,solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać .
Jajka obrać i pokroić w grubą kostkę,grzyby oczyścić,opłukać i gotować na około 15 minut w posolonym wrzątku następnie osączyć,ostudzić i pokroić w cienkie paseczki.Szparagi osączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki ogórki pokroić w drobną kostkę,a szynkę w wąskie paski.Wszystko wymieszać ,dodać sos i ponownie wymieszać.
Jajka obrać i pokroić w grubą kostkę,grzyby oczyścić,opłukać i gotować na około 15 minut w posolonym wrzątku następnie osączyć,ostudzić i pokroić w cienkie paseczki.Szparagi osączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki ogórki pokroić w drobną kostkę,a szynkę w wąskie paski.Wszystko wymieszać ,dodać sos i ponownie wymieszać.