Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z tuńczykiemPrzygotowanie składników:
Przygotować wszystkie składniki. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Ananasa pokroić w kostkę. Sałatę porwać. Kukurydzę, groszek i tuńczyka odsączyć z zalewy.
Warstwa I:
Na dnie miski wyłożyć jedną puszkę odsączonego z zalewy tuńczyka. Wysypać groszek Posmarować dwiema kopiastymi łyżkami majonezu. Posolić, doprawić pieprzem.
Warstwa II:
Wysypać kolejno paprykę, cebulkę, kolejną puszkę odsączonego z zalewy tuńczyka. Posmarować kolejnymi dwiema łyżkami majonezu. Posolić, doprawić pieprzem.
Warstwa III:
Wyłożyć kukurydzę i ananasa.
Warstwa IV:
Wyłożyć ostatnią puszkę odsączonego tuńczyka. Posmarować dwiema łyżkami majonezu, dokładnie go rozprowadzając. Posolić, doprawić pieprzem.
Kończenie sałatki:
Wysypać liście sałaty lodowej. Odłożyć do lodówki na minimum 20 minut, aby smaki się przegryzły. Smacznego!