Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z jajeczkami
Jajeczka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Do miseczki wlać koncentrat z buraków, włożyć jajeczka i dolać tyle wody aby były przykryte, wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin - intensywność koloru zależy od tego jak długo jajeczka będą w kolorowej kąpieli. Możemy kilka wyjąć wcześniej, kilka zostawić na dłużej i wtedy otrzymamy kolory o różnym odcieniu. Kilka możemy włożyć do ciepłej wody z dodatkiem kurkumy - otrzymamy jajka o żółtym zabarwieniu.
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinkach i po ostudzeniu obrać. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę,m skropić 1-2 łyżkami octu i odstawić na 15-30 min.. Cebulę dodać do ziemniaków, dodać majonez, zieleninę, przyprawić całość solą i pieprzem, wymieszać, odstawić aby smaki się przegryzły. Wykładać porcje sałatki na talerzyki, na wierzchu ułożyć przekrojone na połówki jajeczka, ozdobić listkami zieleniny.
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinkach i po ostudzeniu obrać. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę,m skropić 1-2 łyżkami octu i odstawić na 15-30 min.. Cebulę dodać do ziemniaków, dodać majonez, zieleninę, przyprawić całość solą i pieprzem, wymieszać, odstawić aby smaki się przegryzły. Wykładać porcje sałatki na talerzyki, na wierzchu ułożyć przekrojone na połówki jajeczka, ozdobić listkami zieleniny.