Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z sosem tatarskim
Sos tatarski:
Ogórki, paprykę i grzybki drobniutko posiekać. Przełożyć do miski, dodać siekane zielone. Przełożyć majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy. Wymieszać, odstawić do lodówki na 30 minut.
Sałatka:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić i obrać ze skórki. Pokroić w dużą kostkę. Kukurydzę odcedzić i przełożyć do miski. Szynkę pokroić w kostkę średniej wielkości. Przełożyć do miski wraz z pokrojonymi jajkami. Oliwki pokroić na ćwiartki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać sos i wymieszać.
Przełożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!
* oliwki można pominąć zastępując je ogórkiem konserwowym, alb o papryką.
Ogórki, paprykę i grzybki drobniutko posiekać. Przełożyć do miski, dodać siekane zielone. Przełożyć majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy. Wymieszać, odstawić do lodówki na 30 minut.
Sałatka:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić i obrać ze skórki. Pokroić w dużą kostkę. Kukurydzę odcedzić i przełożyć do miski. Szynkę pokroić w kostkę średniej wielkości. Przełożyć do miski wraz z pokrojonymi jajkami. Oliwki pokroić na ćwiartki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać sos i wymieszać.
Przełożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!
* oliwki można pominąć zastępując je ogórkiem konserwowym, alb o papryką.