Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z warzywami
Warzywa seler, ziemniaki i pietruszkę dobrze wyszorować pod bieżącą wodą. Włożyć do garnka i zalać wodą. Ugotować odlać wodę a warzywa wystudzić.
Zimne warzywa obrać a następnie pokroić w kostkę. Białą cześć pora opłukać i pokroić w pół plasterki, sparzyć wrzątkiem i odsączyć na sicie.
Por i warzywa wymieszać dodać do smaku sól, pieprz oraz majonez. Całość wymieszać.
Dla ostrzejszego smaku można dodać łyżeczkę musztardy delikatesowej.
Zimne warzywa obrać a następnie pokroić w kostkę. Białą cześć pora opłukać i pokroić w pół plasterki, sparzyć wrzątkiem i odsączyć na sicie.
Por i warzywa wymieszać dodać do smaku sól, pieprz oraz majonez. Całość wymieszać.
Dla ostrzejszego smaku można dodać łyżeczkę musztardy delikatesowej.