Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z czerwoną fasolą
Ziemniaki ugotować do miękkości. Ja najczęściej gotuję je z ziemniakami do obiadu. Wystudzić ziemniaki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Zimne ziemniaki pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski. Ogórki pokroić w kostkę średniej wielkości. Cebulkę obrać i drobno posiekać ( można dać czerwoną ale ja akurat nie miałam i dałam białą). Jajka dosyć grubo pokroić i dodać do miski z resztą składników. Fasolę porządnie wypłukać na sicie pod bieżącą wodą a potem odsączyć z wody. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Razem z fasolą dodać do miski. Warzywa delikatnie wymieszać( najlepiej rękoma). Doprawić do smaku z solą i pieprzem. Dać majonez i ketchup i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Posypać posiekaną natką.Odstawić na 2-3 godz do lodówki aby smaki się połączyły. Podawać z pieczywem i np. zimnym mięsem lub wędliną. Smacznego!