Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka ziemniaczano-jajeczna Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosta sałatka z ziemniaków i jajek z sosem majonezowym.

Sałatka ziemniaczano-jajeczna Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka ziemniaczano-jajeczna Beatris

 

  • 4 średnie ziemniaki
  • 4 jajka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki mleka
  • 2 płaskie łyżeczki przyprawy tzatziki

Sposób przygotowania:

Sałatka ziemniaczano-jajeczna Beatris
Ziemniaki umyć, zalać wodą, ugotować w mundurkach do miękkości, odcedzić i obrać. Jajka ugotować na twardo, odcedzić, ostudzić i obrać ze skorupek. Ziemniaki i jajka pokroić w plasterki, ułożyć na dużym talerzu lub półmisku. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Majonez dokładnie wymieszać z mlekiem i przyprawą tzatziki, odstawić na kilka minut. Sosem polać sałatkę. Sałatki nie trzeba już solić, ponieważ sos jest dość słony.
Sałatka ziemniaczano-jajeczna Beatris
Ziemniaki ugotowane w mundurkach do miękkości.
Sałatka ziemniaczano-jajeczna Beatris
Jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek.
Sałatka ziemniaczano-jajeczna Beatris
Ułożone na talerzu pokrojone w plasterki ziemniaki i jajka posypane szczypiorkiem.
Sałatka ziemniaczano-jajeczna Beatris
Sos przygotowany z majonezu mleka i przyprawy tzatziki.