pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Salsa pomidorowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Salsa pomidorowa jest doskonałym dodatkiem do tacos, nachos i potraw z kurczaka

Salsa pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Salsa pomidorowa

 

  • 5 dojrzałych i aromatycznych pomidorów
  • 1 czerwona cebula
  • 5 gałązek kolendry
  • 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
  • kilka kropli sosu chili
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Salsa pomidorowa
Pomidory włóż do wrzącej wody, a następnie opłucz pod zimną wodą. Obierz pomidory ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Kolendrę umyj i posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj w misce, skrop sokiem z limonki i sosem chili, dopraw do smaku solą i pieprzem. Salsę odstaw na godzinę, żeby składniki sosu wydobyły swój aromat.
Salsa pomidorowa
nachos i tacos.
Salsa pomidorowa
Pomidory i cebule obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
Salsa pomidorowa
Kolendrę umyć i posiekać na drobno lub utrzeć w moździeżu.
Salsa pomidorowa
Pomidory i cebulę wymieszać dokładnie razem z kolendrą.

Tagi:

sosy pomidory