szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

salsa z soczewicy i kolendry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

salsa z soczewicy, pomidorów, kolendry i limonki

salsa z soczewicy i kolendry

Składniki:

salsa z soczewicy i kolendry

 

  • puszka soczewicy
  • 2 łyżki świeżej, posiekanej kolendry
  • puszka pokrojonych pomidorów z puszki
  • 1 czerwona cebula
  • pół papryczki chilli
  • sok z połowy limonki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • szczypta kurkuky
  • szczypta imbiru

 

Sposób przygotowania:

salsa z soczewicy i kolendry
Cebulę obrać, drobno posiekać, papryczkę oczyścić z nasion i pokroić w drobne paseczki.Soczewicę osączyć z zalewy i przełożyć do miski, dodać posiekną cebulę, pomidory wraz z zalewą, posiekane chilli, sok z limonki oraz kolendrę.Doprawić do smaku solą,kurkumą,imbirem, i pieprzem. Dokładnie wymieszać.Świetny dodatek do ryb i drobiu.

Tagi:

soczewica