Sposób przygotowania:
Sandacz smażony w panierce po mojemu
Oczyszczonego sandacza pokroić na kawałki.
Następnie kawałki sandacza umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny.
Oprószyć solą i pieprzem.
Jajka rozbełtać na talerzu, dodając przyprawy do ryb, wymieszać.
Rybę obtoczyć rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Rybę smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju.
Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu gorącą rybę przełożyć plastrami masła,
Usmażoną rybkę podawać po usmażeniu w towarzystwie cytryny.
Następnie kawałki sandacza umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny.
Oprószyć solą i pieprzem.
Jajka rozbełtać na talerzu, dodając przyprawy do ryb, wymieszać.
Rybę obtoczyć rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Rybę smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju.
Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu gorącą rybę przełożyć plastrami masła,
Usmażoną rybkę podawać po usmażeniu w towarzystwie cytryny.
gusia1000