Sposób przygotowania:
Czosnkowa zupa ze świeżych pomidorów i chili
Cebulę, czosnek i papryczkę chili z odrobiną pestek, posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanym maśle w garnku.
Pomidory sparzyć, orać ze skórki, pokroić w ćwiartki, dodać do garnka.
Smażyć aż się rozpadną.
Do pomidorów wlać bulion, wsypać natkę pietruszki, podgrzać, zmiksować blenderem na gładki krem.
Wlać sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, zagotować.
Zupę podawać z makaronem, ryżem lub z grzankami.
Mi najbardziej smakuje jednak sama lub z kleksem kwaśnej śmietany.
Pomidory sparzyć, orać ze skórki, pokroić w ćwiartki, dodać do garnka.
Smażyć aż się rozpadną.
Do pomidorów wlać bulion, wsypać natkę pietruszki, podgrzać, zmiksować blenderem na gładki krem.
Wlać sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, zagotować.
Zupę podawać z makaronem, ryżem lub z grzankami.
Mi najbardziej smakuje jednak sama lub z kleksem kwaśnej śmietany.
skuter5
Czekoladka 2