Sposób przygotowania:
Sataye drobiowe na grill.
Piersi kurze lub indycze opłukać pod kranem z bieżącą wodą i os-
-uszyć,szpadki drewniane wymoczyć we wrzątku,aby się nie paliły.Papryki i cebulki umyć,papryki oczyścić z gniazd nasiennych i ogonków,pieczarki oczyścić nożykiem z błonek i pokroić w plasterki lub ćwiartki.Potem nabijać podłużne paski z
pokrojonych piersi drobiowych na szpadkę,nasadzić kawałki papry-
-ki i znowu nabić kawałek mięsa,potem kawałek pieczarki,a na koniec jedną małą cebulkę itd.aż wszystkie szpadki będą pełne.
Dać gotowe szaszłyki na rozpalonego grilla lub też do piekarnika.
Podawać po wyjęciu wraz z dipami.
-uszyć,szpadki drewniane wymoczyć we wrzątku,aby się nie paliły.Papryki i cebulki umyć,papryki oczyścić z gniazd nasiennych i ogonków,pieczarki oczyścić nożykiem z błonek i pokroić w plasterki lub ćwiartki.Potem nabijać podłużne paski z
pokrojonych piersi drobiowych na szpadkę,nasadzić kawałki papry-
-ki i znowu nabić kawałek mięsa,potem kawałek pieczarki,a na koniec jedną małą cebulkę itd.aż wszystkie szpadki będą pełne.
Dać gotowe szaszłyki na rozpalonego grilla lub też do piekarnika.
Podawać po wyjęciu wraz z dipami.