marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sataye drobiowe na grill.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Piersi drobiowe opłukać i osuszyć.Papryki umyć,oczyścić i pokroić,pieczarki pokroić na plastry,a cebulki w całości i nabijać je na szpadki.

Sataye drobiowe na grill.

Składniki:

Sataye drobiowe na grill.

 

  • 500 g.piersi kurzych lub indyczych,
  • 8 małych cebulek,
  • 20 dkg. pieczarek,
  • 3 różnokolorowe papryki,
  • oraz 8 długich drewnianych szpadek(wcześniej wyparzonych we wrzątku).

 

Sposób przygotowania:

Sataye drobiowe na grill.
Piersi kurze lub indycze opłukać pod kranem z bieżącą wodą i os-
-uszyć,szpadki drewniane wymoczyć we wrzątku,aby się nie paliły.Papryki i cebulki umyć,papryki oczyścić z gniazd nasiennych i ogonków,pieczarki oczyścić nożykiem z błonek i pokroić w plasterki lub ćwiartki.Potem nabijać podłużne paski z
pokrojonych piersi drobiowych na szpadkę,nasadzić kawałki papry-
-ki i znowu nabić kawałek mięsa,potem kawałek pieczarki,a na koniec jedną małą cebulkę itd.aż wszystkie szpadki będą pełne.
Dać gotowe szaszłyki na rozpalonego grilla lub też do piekarnika.
Podawać po wyjęciu wraz z dipami.

Tagi:

grill