WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1856]

Schab duszony w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab pokrojony w plastry, marynowany w sosie sojowym i przyprawach, duszony na patelni w cebuli. Idealny na obiad.

Schab duszony w cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab duszony w cebuli

 

  • 6 plastrów schabu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Pieprz czarny mielony do smaku
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Schab duszony w cebuli

ETAP 1:

Schab umyć i osuszyć. Natrzeć pieprzem, papryką i majerankiem. Polać sosem sojowym i olejem, nakryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Patelnię rozgrzać i włożyć mięso. Obsmażyć na rumiano z obu stron. Cebulę obrać i drobno posiekać, dodać do mięsa. W razie potrzeby polać olejem. Przykryć i dusić ok. 30 minut. Podlać około 0,5 szklanki wody i dusić aż mięso będzie mięciutkie.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Schab duszony w cebuli
Schab po uduszeniu z cebulą na patelni gotowy do podania
Schab duszony w cebuli
Pokrojona w kostkę cebula dodana do mięsa na patelnię
Schab duszony w cebuli
Zamarynowany schab ułożony na rozgrzanej patelni
Schab duszony w cebuli
Schab przyprawiony przyprawami i sosem sojowym