eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1797]

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na walentynki przygotowałam serca z piersi kurczaka faszerowane szynką i żółtym serem. Serca przebiłam strzałą z frytek.

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

Składniki:

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

mięso

  • 3 duże piersi kurczaka

farsz

  • 12 plastrów szynki gotowanej
  • 6 plastrów sera salami
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

panierka

pozostałe składniki

dodatkowo

  • 6 patyczków do szaszłyków
  • folia spożywcza

Sposób przygotowania:

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

przygotowanie składników

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką
Przygotować wszystkie składniki serc drobiowych.

Piersi z kurczaka rozkroić tak żeby powstało serce. przygotować plastry szynki i sera.

przygotowanie serc

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką
Rozkrojone piersi oprószyć pieprzem i solą.

Rozkrojone mięso oprószyć solą i pieprzem

przygotowanie serc cd

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką
Na piersiach rozłożyć plastry szynki i sera.

Na środek każdego płata mięsa położyć po dwa plastry szynki i sera.

przygotowanie serc cd

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką
Na serze położyć po dwa plastry szynki ..

Ser przykryć dwoma plastrami szynki.

przygotowanie serc cd

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

Bokami mięsa przykryć nadzienie formując serce. Każde serce zawinąć w folię spożywczą i na 1 godzinę włożyć do zamrażalnika.

przygotowanie serc cd

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

Na trzech talerzach przygotować mąkę, roztrzepane jajka i bułkę tartą. Serca wyjąć z zamrażalki i oprószyć mąką.

przygotowanie serc cd

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

Mięso przełożyć do roztrzepanych jajek.

przygotowanie serc cd

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

Z jajek przełożyć piersi do bułki tartej i oprószyć. Ponownie 0panierować mięso w jajku i bułce tartej.

przygotowanie serc cd

Walentynkowe serce Eli z niespodzianką

W garnku rozgrzać olej i smażyć serca ( olej nie może być za gorący bo panierka się przypali a mięso będzie w środku surowe ) .Ziemniaki obrać, opłukać i obkroić tak żeby powstały prostokąty. Pokroić ziemniaki na cienkie frytki i osuszyć. Frytki nabić na skrócone patyki i usmażyć w oleju po smażeniu mięsa. Strzały z frytek wbić w mięso z obu stron. Papryki opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Na półmiskach położyć serca przebite strzałą. Obok rozłożyć paski kolorowej papryki. Smacznego!