Sposób przygotowania:
Walentynkowe serce Eli z niespodziankąprzygotowanie składników
Piersi z kurczaka rozkroić tak żeby powstało serce. przygotować plastry szynki i sera.
przygotowanie serc
Rozkrojone mięso oprószyć solą i pieprzem
przygotowanie serc cd
Na środek każdego płata mięsa położyć po dwa plastry szynki i sera.
przygotowanie serc cd
Ser przykryć dwoma plastrami szynki.
przygotowanie serc cd
Bokami mięsa przykryć nadzienie formując serce. Każde serce zawinąć w folię spożywczą i na 1 godzinę włożyć do zamrażalnika.
przygotowanie serc cd
Na trzech talerzach przygotować mąkę, roztrzepane jajka i bułkę tartą. Serca wyjąć z zamrażalki i oprószyć mąką.
przygotowanie serc cd
Mięso przełożyć do roztrzepanych jajek.
przygotowanie serc cd
Z jajek przełożyć piersi do bułki tartej i oprószyć. Ponownie 0panierować mięso w jajku i bułce tartej.
przygotowanie serc cd
W garnku rozgrzać olej i smażyć serca ( olej nie może być za gorący bo panierka się przypali a mięso będzie w środku surowe ) .Ziemniaki obrać, opłukać i obkroić tak żeby powstały prostokąty. Pokroić ziemniaki na cienkie frytki i osuszyć. Frytki nabić na skrócone patyki i usmażyć w oleju po smażeniu mięsa. Strzały z frytek wbić w mięso z obu stron. Papryki opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Na półmiskach położyć serca przebite strzałą. Obok rozłożyć paski kolorowej papryki. Smacznego!