Sposób przygotowania:
Schab duszony z grzybami
Schab kroimy na plastry o grubości 1 cm, oprószamy solą oraz pieprzem. Obsmażamy na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.
Mięso przekładamy do garnka, dodajemy listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso, dodajemy rozmrożone grzyby i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Sos zagęszczamy mąka wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Mięso przekładamy do garnka, dodajemy listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso, dodajemy rozmrożone grzyby i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Sos zagęszczamy mąka wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.