Sposób przygotowania:
Schab duszony w pomidorach
Plastry schabu doprawione solą i pieprzem podsmażyć z obu stron na patelni.
Schab zalać bulionem i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 3 minut.
Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Do schabu dodać pieczarki, czosnek, cebulę, wymieszać i dusić około 5 minut.
Następnie dodać pomidory i znów dusić około 4 minut mieszając od czasu do czasu.
Doprawić do smaku bazylią, solą, pieprzem i ziarenkami smaku.
Chwilę dusić, podawać na ciepło.
Schab zalać bulionem i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 3 minut.
Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Do schabu dodać pieczarki, czosnek, cebulę, wymieszać i dusić około 5 minut.
Następnie dodać pomidory i znów dusić około 4 minut mieszając od czasu do czasu.
Doprawić do smaku bazylią, solą, pieprzem i ziarenkami smaku.
Chwilę dusić, podawać na ciepło.