Sposób przygotowania:
Schab duszony
Schab pokroić na plastry, lekko rozbić doprawić solą, pierzem i słodką papryką. Następnie obtoczyć je z obu stron w mące i smażyć z każdej strony na oleju ok 1 minuty.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju, dodać oczyszczone i pokrojone na plasterki pora i marchewkę i dusić ok 5 minut.
Warzywa zalać bulionem i dodać podsmażony schab . Mięso powinno być przykryte wodą dlatego gdy nie jest dolać trochę wody.
Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Mięso i warzywa dusić przed przykryciem ok 1 h. Pod koniec dodać lubczyk i majeranek gdy potrzeba doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju, dodać oczyszczone i pokrojone na plasterki pora i marchewkę i dusić ok 5 minut.
Warzywa zalać bulionem i dodać podsmażony schab . Mięso powinno być przykryte wodą dlatego gdy nie jest dolać trochę wody.
Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Mięso i warzywa dusić przed przykryciem ok 1 h. Pod koniec dodać lubczyk i majeranek gdy potrzeba doprawić jeszcze solą i pieprzem.