Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Schab duszony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Plastry schabu duszone z warzywami. Mięso wychodzi bardzo kruche i smaczne z dodatkiem duszonych warzyw to wyśmienity obiad.

Schab duszony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab duszony

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony
Schab pokroić na plastry, lekko rozbić doprawić solą, pierzem i słodką papryką. Następnie obtoczyć je z obu stron w mące i smażyć z każdej strony na oleju ok 1 minuty.

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju, dodać oczyszczone i pokrojone na plasterki pora i marchewkę i dusić ok 5 minut.

Warzywa zalać bulionem i dodać podsmażony schab . Mięso powinno być przykryte wodą dlatego gdy nie jest dolać trochę wody.

Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Mięso i warzywa dusić przed przykryciem ok 1 h. Pod koniec dodać lubczyk i majeranek gdy potrzeba doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Schab duszony
Mieso oprószyć przyprawami , obtoczyć w mące i usmażyć
Schab duszony
Cebulę zeszklić i dodać marchewkę i pora
Schab duszony
Warzywa zalać bulionem i dodac usmażone mięso
Schab duszony
Mięso dusić pod przykryciem ok 1h i doprawić do smaku