Sposób przygotowania:
Schab duszony w sosie śmietanowym z korniszonami
Schab kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Mleko wlewamy do miski zanurzamy w nim schab. Dodajemy piórka cebuli. Zostawiamy na ok 2 godzimy, im dłużej tym lepiej.
Plastry schabu obtaczamy w mące z dodatkiem soli. Smażymy na maśle kalcynowanym z obu stron na złoto. Dodajemy cebule z mleka. Zalewamy mlekiem. Dodajemy liść laurowy i ziele. Dusimy ok 10 min. dolewamy bulion. Doprawiamy do smaku solą. Dodajemy posiekane korniszony. Dusimy ok 15 min.
Zaciągamy śmietana 30 % wymieszaną z łyżka mąki. Gotujemy, aż zgęstnieje.
Plastry schabu obtaczamy w mące z dodatkiem soli. Smażymy na maśle kalcynowanym z obu stron na złoto. Dodajemy cebule z mleka. Zalewamy mlekiem. Dodajemy liść laurowy i ziele. Dusimy ok 10 min. dolewamy bulion. Doprawiamy do smaku solą. Dodajemy posiekane korniszony. Dusimy ok 15 min.
Zaciągamy śmietana 30 % wymieszaną z łyżka mąki. Gotujemy, aż zgęstnieje.