ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

schab maurycy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny schab maurycy, nadaje sie na obiad

schab maurycy

Składniki:

schab maurycy

 

  • 75 dag schabu
  • 4 kwaśne jabłka
  • 1/2 szklanki bulionu
  • łyżka oleju
  • łyżeczka cukru
  • majeranek
  • sól

 

Sposób przygotowania:

schab maurycy
Mięso opłukać, natrzeć solą i majerankiem.
Obrumienić na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Jabłka obrać , pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne, posypac majerankiem i dodać do mięsa.
Wlać bulion i dusić pod przykryciem.
Gdy bedzie miękkie , pokroić w plastry i obłożyc jabłkami.
Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką.