Sposób przygotowania:
Schab pieczony w rękawie do pieczywa
1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy.
2. Olej mieszamy z solą peklującą i przyprawą gosposi, następnie mieszanką dokładnie nacieramy mięso ze wszystkich stron.
3. Tak przygotowane mięso wstawiamy do lodówki na 12 godzin ( ja wstawiam na całą noc ).
4. Zamarynowane mięso wkładamy do woreczka do pieczenia lub rękawa, dokładnie zawiązujemy i wstawiamy w formie żaroodpornej do piekarnika.
5. Następnie pieczemy w temperaturze 180 minut przez 60 minut, po tym czasie woreczek rozcinamy i pieczemy jeszcze 5 minut w celu zrumienienia mięsa.
6. Dobrze wystudzony schab kroimy w plasterki i podajemy. Smacznego.
Rady: Do zamarynowania mięsa użyłam gotowej przyprawy, w skład, której wchodzą: majeranek,kolendra,kminek,bazylia,tymianek,papryka słodka,pieprz czarny,cebula,kurkuma,lubczyk.
2. Olej mieszamy z solą peklującą i przyprawą gosposi, następnie mieszanką dokładnie nacieramy mięso ze wszystkich stron.
3. Tak przygotowane mięso wstawiamy do lodówki na 12 godzin ( ja wstawiam na całą noc ).
4. Zamarynowane mięso wkładamy do woreczka do pieczenia lub rękawa, dokładnie zawiązujemy i wstawiamy w formie żaroodpornej do piekarnika.
5. Następnie pieczemy w temperaturze 180 minut przez 60 minut, po tym czasie woreczek rozcinamy i pieczemy jeszcze 5 minut w celu zrumienienia mięsa.
6. Dobrze wystudzony schab kroimy w plasterki i podajemy. Smacznego.
Rady: Do zamarynowania mięsa użyłam gotowej przyprawy, w skład, której wchodzą: majeranek,kolendra,kminek,bazylia,tymianek,papryka słodka,pieprz czarny,cebula,kurkuma,lubczyk.
halina
Babeczka35
Dziękuję i polecam:)