Sposób przygotowania:
Paprykowy schab pieczony w rękawie
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Następnie mięso nacieramy dokładnie przyprawami i olejem. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
2. Po tym czasie mięso wraz z olejem przekładamy do woreczka do pieczenia, woreczek zawiązujemy i z wierzchu nakłuwamy. Układamy w formie żaroodpornej.
3. Tak przygotowane mięso pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Od czasu do czasu mięso polewamy sosem, który wytwarza nam się podczas pieczenia.
4. Upieczony kroimy i podajemy.
2. Po tym czasie mięso wraz z olejem przekładamy do woreczka do pieczenia, woreczek zawiązujemy i z wierzchu nakłuwamy. Układamy w formie żaroodpornej.
3. Tak przygotowane mięso pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Od czasu do czasu mięso polewamy sosem, który wytwarza nam się podczas pieczenia.
4. Upieczony kroimy i podajemy.
Magdalena88
Babeczka35
Dziękuję i polecam:)
Marika-
Babeczka35
W takim razie polecam wypróbować przepis;)