Sposób przygotowania:
Schab pieczony z czosnkiem niedźwiedzim
Wszystkie przyprawy wymieszać z solą i olejem. Schab opłukać, osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą ze wszystkich stron, zawinąć w folię kanapkową i odłożyć do lodówki na minimum kilka godzin.
Po tym czasie przełożyć je do rękawa, rękaw dokładnie zawiązać z obu stron, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, wierzch przekłuć w kilku miejscach.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 80 minut. Rękaw przeciąż ostrożnie, aby nie poparzyć się parą, schab wyłożyć na deskę i pozwolić mu wystygnąć.
Po tym czasie przełożyć je do rękawa, rękaw dokładnie zawiązać z obu stron, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, wierzch przekłuć w kilku miejscach.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 80 minut. Rękaw przeciąż ostrożnie, aby nie poparzyć się parą, schab wyłożyć na deskę i pozwolić mu wystygnąć.