zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2420]

Schab pieczony do chleba

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

domowy pieczony schab do chleba super smakuje z ćwikłą

Schab pieczony do chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pieczony do chleba

 

  • 1 kawałek schabu bez kości ( 1,2 kg )
  • 1 cebula
  • Marynata :
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu

Sposób przygotowania:

Schab pieczony do chleba
W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry. Schab umyć, osuszyć i posmarować go dokładnie marynatą. Przygotowane mięso włożyć do próżniowego naczynia, obłożyć na górze plastrami cebuli, zamknąć pokrywkę i odessać powietrze za pomocą pompki. Pojemnik z mięsem wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia wyjąć schab, włożyć go do rękawa do pieczenia z cebulą i piec 60-65 minut w temperaturze 175 stopni. Schab po upieczeniu wyjąć na talerz aby soki się zamknęły i wystudzić. Można zimny schab włożyć do lodówki, będzie lepiej się go kroiło. Schab pokrojony w plastry podawać z pieczywem i np. ćwikłą.
Schab pieczony do chleba
najpierw przygotować marynatę mieszając składniki
Schab pieczony do chleba
schab po umyciu posmarowac dokładnie marynatą
Schab pieczony do chleba
schab po włozeniu do pojemnika obłożyć plastarmi cebuli
Schab pieczony do chleba
schab po upieczeniu wystudzić i kroić w plastry