Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Schab pieczony w majeranku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny, soczysty domowy pieczony schab. Doskonały na ciepło i na zimno. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie.

Schab pieczony w majeranku

Składniki:

Schab pieczony w majeranku

 

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 1/3 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w majeranku
Olej mieszam z majerankiem, papryką, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzu. Marynatą dokładnie nacieram schab. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Schab piekę 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Podaję na ciepło lub na zimno.