Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1118]

Schab po warszawsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab po warszawsku, czyli schab z farszem jajeczno - chrzanowym, to popularna przystawka podawana m.in. na weselach. Świetnie smakuje także w galarecie.

Schab po warszawsku

Składniki:

Schab po warszawsku

 

  • 6 plastrów pieczonego schabu - każdy o szerokości ok. 1 cm
  • 3 jajka
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab po warszawsku

ETAP 1:

Jajka gotujemy na twardo, obłupiamy ze skorupek i ścieramy na tarce lub kroimy w drobniutką kosteczkę. Jajka łączymy z chrzanem, majonezem, solą i pieprzem, ucieramy na gładką pastę.

ETAP 2:

Plastry schabu nacinamy tak, aby uzyskać kieszonki. W każdą kieszonkę wkładamy porcję farszu jajeczno - chrzanowego.
Kieszonki schabowe układamy na talerzu i dekorujemy. Jeśli lubimy, schab można zalać galaretą.