Sposób przygotowania:
Schab po warszawsku
Umyty schab osuszyć, natrzeć przyprawami i olejem, włożyć do rękaw do pieczenia, spiąć zapinką, wstawić na dobę do lodówki. Wstawić do naczynia żaroodpornego, piec 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Pół godziny przed końcem rękaw rozciąć.
Ostudzony schab pokroić w plastry o grubości 1 cm, nadciąć środkiem do połowy żeby powstała kieszeń.Obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło utrzeć, dodać jajka i chrzan, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Schab wypełnić farszem, obtoczyć w posiekanej natce pietruszki, przełożyć na półmisek. Ułożyć na każdym kawałku po plasterku pomidora i ogórka. Udekorować sałatą, pomidorem, ogórkiem i oliwkami.
Żelatynę zalać zimnym bulionem żeby napęczniałą, resztę zagotować, zdjąć z ognia, wlać żelatynę, dokładnie wymieszać, odstawić do ostudzenia. Tężejącą galaretą zalać półmisek ze schabem, wstawić do lodówki.
Ostudzony schab pokroić w plastry o grubości 1 cm, nadciąć środkiem do połowy żeby powstała kieszeń.Obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło utrzeć, dodać jajka i chrzan, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Schab wypełnić farszem, obtoczyć w posiekanej natce pietruszki, przełożyć na półmisek. Ułożyć na każdym kawałku po plasterku pomidora i ogórka. Udekorować sałatą, pomidorem, ogórkiem i oliwkami.
Żelatynę zalać zimnym bulionem żeby napęczniałą, resztę zagotować, zdjąć z ognia, wlać żelatynę, dokładnie wymieszać, odstawić do ostudzenia. Tężejącą galaretą zalać półmisek ze schabem, wstawić do lodówki.