nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Pieczarki faszerowane serami i bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczarki faszerowane serami i bułką tartą są znakomitym pomysłem na przystawkę. Mogą być podawane na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. Można je dodatkowo podać z sosem czosnkowym.

Pieczarki faszerowane serami i bułką tartą

Składniki:

Pieczarki faszerowane serami i bułką tartą

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane serami i bułką tartą

ETAP 1:

Pieczarki faszerowane serami i bułką tartą
obrane ze skórek i pozbawione trzonków pieczarki

Pieczarki obierz ze skórek, usuń z każdej trzon.

ETAP 2:

Pieczarki faszerowane serami i bułką tartą
składniki na farsz włożone do miseczki.

Do miseczki włóż bułkę tartą, starte na tarce sery, jajko, kawałek sera pleśniowego ( nie trzeba go ścierać na tarce bo jest miękki i można zdusić go widelcem). Wszystko dokładnie wymieszaj.

ETAP 3:

Pieczarki faszerowane serami i bułką tartą
Pieczarki nafaszerowane serowym farszem.

Każdą pieczarkę wypełnij farszem. Piecz w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez 20 minut.