Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1314]

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 240
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki schab idealnie nadaje się na ciepło jako danie główne oraz po ostygnięciu jako dodatek do chleba. Marynata czosnkowo-musztardowa nadaje mięsu pysznego smaku i niezwykłego aromatu.

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej

Składniki:

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej

 

  • około 1-1,2 kg schabu

Marynata:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3/4 łyżeczki papryki ostrej
  • 3/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól (do smaku)

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej

Marynata:

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej
Do marynaty można też dodać ulubione przyprawy.

Składniki do przygotowania marynaty należy dokładnie wymieszać.

Przygotowanie mięsa:

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej
Zamiast schabu można użyć innego rodzaju mięsa.

Umyty i osuszony schab naszpikować kawałkami czosnku (zrobić małe nacięcia i powsadzać w nie czosnek).

Mięso włożyć do lodówki minimum na 2 godziny, ale najlepiej na całą noc.

Pieczenie:

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej
Mięso należy piec do miękkości. Czas zależy od mięsa.

Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie związać i wsadzić do rozgrzanego piekarnika.
Piec do miękkości (około 1-1,5 godziny) w temperaturze 180 stopni.