Sposób przygotowania:
Schab w marynacie czosnkowo-musztardowejMarynata:
![Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-w-marynacie-czosnkowo-musztardowej-551324.jpg)
Składniki do przygotowania marynaty należy dokładnie wymieszać.
Przygotowanie mięsa:
![Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-w-marynacie-czosnkowo-musztardowej-551325.jpg)
Umyty i osuszony schab naszpikować kawałkami czosnku (zrobić małe nacięcia i powsadzać w nie czosnek).
Mięso włożyć do lodówki minimum na 2 godziny, ale najlepiej na całą noc.
Pieczenie:
![Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-w-marynacie-czosnkowo-musztardowej-551326.jpg)
Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie związać i wsadzić do rozgrzanego piekarnika.
Piec do miękkości (około 1-1,5 godziny) w temperaturze 180 stopni.