Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane awokado
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Drobno siekamy paprykę, cebulę czerwoną, pietruszkę oraz pomidora.
3. Wkładamy do miseczki awokado, rozgniatamy widelcem i dodajemy kilka kropel soku z cytryny.
4. Ostudzone i obrane ze skorupki jajka dzielimy na połowę i wydrążamy z nich żółtko i odkładamy do miseczki z awokado.
5. Dodajemy pozostałe składniki: paprykę, cebulę, pietruszkę oraz pomidora.
6. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
7. Jajka układamy na talerzyku i dekorujemy według uznania.
2. Drobno siekamy paprykę, cebulę czerwoną, pietruszkę oraz pomidora.
3. Wkładamy do miseczki awokado, rozgniatamy widelcem i dodajemy kilka kropel soku z cytryny.
4. Ostudzone i obrane ze skorupki jajka dzielimy na połowę i wydrążamy z nich żółtko i odkładamy do miseczki z awokado.
5. Dodajemy pozostałe składniki: paprykę, cebulę, pietruszkę oraz pomidora.
6. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
7. Jajka układamy na talerzyku i dekorujemy według uznania.