zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2333]

Schab w remuladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszny schab pieczony zamarynowany w marynacie z dodatkiem remulady duńskiej. Idealny do pieczywa lub przekąskę.

Schab w remuladzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab w remuladzie

 

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • Marynata :
  • 4 czubate łyżki remulady duńskiej
  • 1,5 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku

Sposób przygotowania:

Schab w remuladzie
Schab umyć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią cały schab.

Zamarynowany schab umieścić w naczyniu z pokrywką i wstawić je do lodówki na noc.

Piekarnik nagrzać do 160 stopni. W piekarniku umieścić kratkę i pod nią wsunąć dodatkowo blachę do pieczenia.

Schab piec 3 godziny a potem go wystudzić i schłodzić w lodówce. Podawać na zimno. 
Schab w remuladzie
tak wygląda schab po zamarynowaniu przed pieczeniem
Schab w remuladzie
to jest schab jeszcze ciepły po upieczeniu

Tagi:

mięso schab