sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Schab w pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dwa rodzaje mięsa, dwa rodzaje przypraw w jednym kawałku. Taką wędlinę przygotowałam na tegoroczną Wielkanoc.

Schab w pierzynce

Składniki:

Schab w pierzynce

Składniki

  • 500 g schabu
  • 300 g mięsa mielonego
  • kawałek czerwonej papryki
  • przyprawa rozkoszna
  • przyprawa kebabczeta
  • 1/2 łyżeczki żelatyny
  • sól

Sposób przygotowania:

Schab w pierzynce
1. Schab nacieramy solą, owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na dobę.

2. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawę kebabczeta i żelatynę. Dokładnie mieszamy.

3. Schab odwijamy z foli, oprószamy przyprawą rozkoszną i otulamy go pierzynką z mięsa mielonego.

4. Wkładamy do szynkowaru i gotujemy około godzinę.

Tagi:

schab mięso