paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schab w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybki sposób na pyszny aromatyczny marynowany schab w musztardzie francuskiej i delikatesowej. Można go spożywać na ciepło i zimno.

Schab w musztardzie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab w musztardzie

 

  • schab bez kości 1,5 kg
  • papryka słodka 1,5 łyżki
  • sól peklowa 2 łyżeczki
  • musztarda francuska 3 łyżki
  • musztarda delikatesowa 1,5 łyżki

Sposób przygotowania:

Schab w musztardzie
Schab opłukać i osuszyć, natrzeć solą peklową i pozostawić na około 12 godzin najlepiej na noc.

Na drugi dzień schab oprószyć słodką papryką i wklepać ją w mięso.

Natrzeć również schab musztardą delikatesową i francuską.

Mięso pozostawić na kolejne 10-12 godzin w chłodnym miejscu. Schab przełożyć do rękawa do pieczenia i piecz w temp. 180 stopni około 1 godziny pod koniec można rozciąć folię alby schab się przyrumienił i miał chrupiącą skórkę. 

 
Schab w musztardzie
Schab opłukać i osuszyć, natrzeć solą peklową i pozostawić na około 12 godzin
Schab w musztardzie
Na drugi dzień schab oprószyć słodką papryką i wklepać ją w mięso.
Schab w musztardzie
Natrzeć również schab musztardą delikatesową i francuską. Mięso pozostawić na kolejne 10-12 godzin w chłodnym miejscu.

Tagi:

schab mięso