Sposób przygotowania:
Schab w musztardzie
Schab opłukać i osuszyć, natrzeć solą peklową i pozostawić na około 12 godzin najlepiej na noc.
Na drugi dzień schab oprószyć słodką papryką i wklepać ją w mięso.
Natrzeć również schab musztardą delikatesową i francuską.
Mięso pozostawić na kolejne 10-12 godzin w chłodnym miejscu. Schab przełożyć do rękawa do pieczenia i piecz w temp. 180 stopni około 1 godziny pod koniec można rozciąć folię alby schab się przyrumienił i miał chrupiącą skórkę.
Na drugi dzień schab oprószyć słodką papryką i wklepać ją w mięso.
Natrzeć również schab musztardą delikatesową i francuską.
Mięso pozostawić na kolejne 10-12 godzin w chłodnym miejscu. Schab przełożyć do rękawa do pieczenia i piecz w temp. 180 stopni około 1 godziny pod koniec można rozciąć folię alby schab się przyrumienił i miał chrupiącą skórkę.