aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Schab pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne mięsko idealne na codzienny obiad. Każda sałatka czy surówka do niego pasuje. Polecam więc i Wam!

Schab pod pierzynką

Składniki:

Schab pod pierzynką

 

  • 5 plastrów schabu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz do smaku
  • olej
  • 2 ogórki korniszony
  • 1 szkl wody
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Schab pod pierzynką
Kotlety rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na tłuszczu (oleju). Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju i dodajemy do niej mąkę, a następnie koncentrat wymieszany z wodą, mieszamy ciągle. Do sosu wkładamy mięso i dusimy do 30 minut. Pod koniec wrzucamy pokrojone drobno ogórki.

Tagi:

schab