Sposób przygotowania:
Szaszłyki indycze z papryką i cukinią
Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie na czas marynowania mięsa.
Mięso indycze pokroić w dużą kostkę, włożyć do miseczki, dodać wyciśnięty czosnek, włoskie zioła, skórkę otartą z cytryny, pieprz, sól, chili i oliwę. Wymieszać, nakryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie pokroić w grube półplasterki cukinię, a paprykę w kwadratry.
Na mokre patyczki nadziewać naprzemian mięso, cukinię i paprykę.
Upiec na grillu.
Mięso indycze pokroić w dużą kostkę, włożyć do miseczki, dodać wyciśnięty czosnek, włoskie zioła, skórkę otartą z cytryny, pieprz, sól, chili i oliwę. Wymieszać, nakryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie pokroić w grube półplasterki cukinię, a paprykę w kwadratry.
Na mokre patyczki nadziewać naprzemian mięso, cukinię i paprykę.
Upiec na grillu.