Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Schab w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny i bardzo kruchy schab,aromatyczny sos. Możemy podać z ziemniaczkami lub makaronem. Pomysł na niedzielny obiad.

Schab w sosie cebulowym

Składniki:

Schab w sosie cebulowym

Składniki:

  • 50 dag schabu
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do pieczeni
  • 2 duże cebule
  • olej do smażenia
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Schab w sosie cebulowym
1.Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry. Każdy plaster mięsa nacieramy przyprawą do gulaszu i odstawiamy na około pół godziny.

2.Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron. Przekładamy do garnka razem z olejem na którym się smażyło.

3.Cebule obieramy i kroimy w piórka, przekładamy do mięsa, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.

4.Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie wlewamy do mięsa, gotujemy do zgęstnienie sosu.

Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.