Sposób przygotowania:
Schab w sosie cebulowym
1.Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry. Każdy plaster mięsa nacieramy przyprawą do gulaszu i odstawiamy na około pół godziny.
2.Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron. Przekładamy do garnka razem z olejem na którym się smażyło.
3.Cebule obieramy i kroimy w piórka, przekładamy do mięsa, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
4.Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie wlewamy do mięsa, gotujemy do zgęstnienie sosu.
Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.
2.Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron. Przekładamy do garnka razem z olejem na którym się smażyło.
3.Cebule obieramy i kroimy w piórka, przekładamy do mięsa, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
4.Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie wlewamy do mięsa, gotujemy do zgęstnienie sosu.
Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.