misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 678]

Schab w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Aromatyczny, bardzo delikatny schab w sosie cebulowym. Doskonały pomysł nie tylko na niedzielny obiad.

Schab w sosie cebulowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie cebulowym

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie cebulowym
Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w pół plastry.

Schab dokładnie myjemy, osuszamy i przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą.

Następnie obtaczamy w mące. Tak przygotowane mięso obsmażamy na złoto z każdej strony po czym przekładamy na talerz.

Na pozostałym na patelni tłuszczu przesmażamy cebulę ( jeśli jest go zbyt mało dodajemy trochę). Gdy ta się zeszkli dodajemy do niej zmielony kminek i wlewamy wodę.

Na patelnię przekładamy przesmażony schab i zanurzamy go w sosie cebulowym. Całość doprawiamy pozostałymi przyprawami, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż mięso zmięknie.

Należy sprawdzać poziom wody. Jeśli płyn odparował, a mięso jest nadal twardawe należy jej dolać.
Schab w sosie cebulowym
Schab dokładnie myjemy osuszamy i przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą a następnie obtaczamy w mące
Schab w sosie cebulowym
Mięso obsmażamy na złoto z każdej strony
Schab w sosie cebulowym
Do przesmażonej cebuli dodajemy mielony kminek
Schab w sosie cebulowym
Na patelnię przekładamy przesmażony schab