Sposób przygotowania:
Schab w sosie cebulowym
Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w pół plastry.
Schab dokładnie myjemy, osuszamy i przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą.
Następnie obtaczamy w mące. Tak przygotowane mięso obsmażamy na złoto z każdej strony po czym przekładamy na talerz.
Na pozostałym na patelni tłuszczu przesmażamy cebulę ( jeśli jest go zbyt mało dodajemy trochę). Gdy ta się zeszkli dodajemy do niej zmielony kminek i wlewamy wodę.
Na patelnię przekładamy przesmażony schab i zanurzamy go w sosie cebulowym. Całość doprawiamy pozostałymi przyprawami, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż mięso zmięknie.
Należy sprawdzać poziom wody. Jeśli płyn odparował, a mięso jest nadal twardawe należy jej dolać.
Schab dokładnie myjemy, osuszamy i przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą.
Następnie obtaczamy w mące. Tak przygotowane mięso obsmażamy na złoto z każdej strony po czym przekładamy na talerz.
Na pozostałym na patelni tłuszczu przesmażamy cebulę ( jeśli jest go zbyt mało dodajemy trochę). Gdy ta się zeszkli dodajemy do niej zmielony kminek i wlewamy wodę.
Na patelnię przekładamy przesmażony schab i zanurzamy go w sosie cebulowym. Całość doprawiamy pozostałymi przyprawami, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż mięso zmięknie.
Należy sprawdzać poziom wody. Jeśli płyn odparował, a mięso jest nadal twardawe należy jej dolać.