paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schab w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gotowany na parze lub pieczony schab podany w sosie z cebuli na bazie bulionu ze śmietanka, to pyszne danie

Schab w sosie cebulowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie cebulowym

 

  • schab 8 plastrów
  • cebula 4 sztuki
  • bulion warzywny 200 ml
  • śmietana 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie cebulowym
Schab do smaku oprószyć solą i pieprze, upiecz lub ugotować na parze. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę zrumienić na rozgrzanej patelni. Usmażoną cebulę dodać do bulionu i gotować około 10 minut. Wlać śmietanę energicznie mieszając. Sos zagotować a następnie zmiksować na jednolitą gładką masę, na koniec doprawić do smaku.
Schab w sosie cebulowym
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę zrumienić na rozgrzanej patelni.
Schab w sosie cebulowym
Usmażoną cebulę dodać do bulionu i gotować około 10 minut.
Schab w sosie cebulowym
Wlać śmietanę do sosu energicznie mieszając.
Schab w sosie cebulowym
Sos zagotować a następnie zmiksować na jednolitą gładką masę.

Tagi:

schab cebula