WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schab z fasolką szparagową i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab w paseczkach duszony z cebulą, marchewką i zieloną fasolką szparagową z dodatkiem sosu słodko kwaśnego.

Schab z fasolką szparagową i marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z fasolką szparagową i marchewką

 

  • Ok. 1kg schabu
  • 1łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka ostrej przyprawy do grilla
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2-3 garście mrożonej fasolki szparagowej zielonej
  • 0,5 słoika sosu słodko kwaśnego z warzywami (u mnie domowej roboty)
  • 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • Sól do smaku
  • Olej

Sposób przygotowania:

Schab z fasolką szparagową i marchewką

ETAP 1:

Schab pokroić w paseczki. Wymieszać z papryką w proszku, majerankiem, przyprawą do grilla i 3 łyżkami oleju. Marynować przez kilka godzin po czym obsmażyć na patelni.

Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić na oleju w garnku. Dodać pokrojoną na zapałki marchewkę oraz mrożona fasolkę. Dusić razem kilkanaście minut. Dodać mięso i sos słodko kwaśny oraz koncentrat. Wymieszać. Dusić aż składniki będą miękkie. Doprawić do smaku solą.

Podawać z pieczywem lub ryżem.

Schab z fasolką szparagową i marchewką
Schab z warzywami po przygotowaniu w garnku
Schab z fasolką szparagową i marchewką
Sos słodko kwaśny dodany do mięsa i warzyw
Schab z fasolką szparagową i marchewką
Mięso obsmażamy z przyprawami na patelni.
Schab z fasolką szparagową i marchewką
Mrożona fasolka szparagowa dodana do marchewki i cebuli