eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Łopatka Eli pieczona w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam marynowaną łopatkę wieprzową którą piekłam w naczyniu żaroodpornym w piekarniku .Łopatka była pyszna.

Łopatka Eli pieczona w piekarniku

Składniki:

Łopatka Eli pieczona w piekarniku

mięso

przyprawy do marynaty

  • 1 łyżka przyprawy do grilla
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Łopatka Eli pieczona w piekarniku

przygotowanie przypraw

Łopatka Eli pieczona w piekarniku
Przygotować wszystkie przyprawy do marynaty.

Przygotować przyprawę do grilla, paprykę słodką, czosnek granulowany, sól i pieprz.

przygotowanie mięsa

Łopatka Eli pieczona w piekarniku
Opłukane i osuszone mięso związać sznurkiem.

Łopatkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i związać sznurkiem.

przygotowanie mięsa cd

Łopatka Eli pieczona w piekarniku

Łopatkę posmarować olejem i natrzeć mieszanką przypraw. Mięso włożyć na noc do lodówki. Do mięsa Włożonego do naczynia żaroodpornego, dodać przyprawy które zostały przy nacieraniu i wlać kwas z ogórków, naczynie przykryć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C góra - dół i piec około 90 minut. Smacznego!