Sposób przygotowania:
Schab z warzywamiWykonanie:
Schab umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym i okroiłam na plastry. Trochę go roztłukłam, doprawiłam przyprawami ( polecam użyć jakie lubicie). Podsmażyłam na patelni z obu stron.
Cukinie umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Pokroiłam w plastry. które posoliłam i zostawiłam na jakieś pół godziny aby odciekła z nich woda. Usmażyłam na patelni plasterki.
Pomidora pokroiłam w plasterki cebule w piórka, a paprykę w paseczki.
Foremkę wyłożyłam folią aluminiową i przełożyłam usmażone plastry schabu, które posmarowałam keczupem na schab kładłam usmażoną cukinie, pomidor cebulę i paprykę. Zapiekałam kolo 25 minut w w 180 stopniach.
Kiedy stwierdziłam, że warzywka już się podpiekły położyłam mozzarelle i wstawiłam z powrotem do pieca. Dosłownie chwila i mozzarella się rozpuściła. Wyjęłam posypałam natką pietruszki i podawałam na gorąco.
Można śmiało podać z ziemniakami z wody lub frytkami.