WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1505]

Schab z warzywami i kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i kolorowe danie z marynowanym schabem, mieszanką warzyw i kaszą jaglaną. Szybkie do zrobienia i zdrowe.

Schab z warzywami i kaszą jaglaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z warzywami i kaszą jaglaną

 

  • Ok. 300g schabu wieprzowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • Pieprz ziołowy
  • Ostra przyprawa do grilla
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 garście mrożonych warzyw na patelnię
  • 1 mała cebula
  • 100g kaszy jaglanej
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab z warzywami i kaszą jaglaną

ETAP 1:

Schab pokroić w nienkie paseczki i wrzucić do miski. Wlać sos sojowy. Przecisnąć ząbek czosnku. Doprawić pieprzem i przyprawą do grilla. Wymieszać i odstawić do lodówki na minimum godzinę.

Następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojona cebulę i smażyć kilkanaście minut. Dodać warzywa, przykryć i smażyć aż warzywa będą usmażone.

W międzyczasie ugotować w osobnym garnku kaszę jaglaną. Ugotowaną dodać na patelnię i wymieszać z mięsem i warzywami. Chwilę razem smażyć.

Doprawić w razie potrzeby.

Schab z warzywami i kaszą jaglaną
Schab usmażony z warzywami i wymieszany z kaszą
Schab z warzywami i kaszą jaglaną
Mrożona mieszanka warzyw wrzucona do mięsa.
Schab z warzywami i kaszą jaglaną
Pokrojona cebula dodana do podsmażonego mięsa
Schab z warzywami i kaszą jaglaną
Schab zamarynowany w sosie sojowym z przyprawami