malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Schab z gilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Soczyste kotlety w marynacie czosnkowej

Schab z gilla

Składniki:

Schab z gilla

 

  • 4 kotlety schabowe
  • łyżeczka vegety
  • 2ząbki czosnku
  • 4łyżki oleju
  • 80g sera feta

Sposób przygotowania:

Schab z gilla
Czosnek oczyść, przeciśnij przez praskę. Czosnek połącz z vegetą i olejem. W mięsie ponacinaj "kieszenie". Ser poprzecinaj na cztery słupki. W kieszenie mięsa włóż ser. Zepnij wykałaczką. Posmaruj marynatą z czosnku. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Smaż na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony, Podawaj z sałatą.