kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1014]

Kotlety drobiowe w panierce z ciecierzycy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na bardzo smaczne kotlety drobiowe, przygotowane z piersi kurczaka w panierce z ciecierzycy. Polecam.

Kotlety drobiowe w panierce z ciecierzycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety drobiowe w panierce z ciecierzycy

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe w panierce z ciecierzycy
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w plastry i rozbijamy na cienkie kotlety.

Rozbite kotlety obtaczamy w mące, jajkach wymieszanych z solą i pieprzem, panierce z ciecierzycy.

Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy przygotowane kotlety. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.

Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu.
Schabowe drobiowe w panierce z ciecierzycy
Pokrojone na plastry mięso rozbijamy tłuczkiem.
Schabowe drobiowe w panierce z ciecierzycy
Panierujemy w mące, a następnie w rozbełtanych jajkach z przyprawami
Schabowe drobiowe w panierce z ciecierzycy
Następnie kotlety przekładamy do panierujemy z ciecierzycy i obtaczamy.
Schabowe drobiowe w panierce z ciecierzycy
Schabowe smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.