mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Kotlety z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

delikatne, lekko kwaskowate kotlety z piersi kurczaka smażone bez tłuszczu w papierze. Fajna odmiana w stosunku do klasycznych kotletów schabowych

Kotlety z piersi kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z piersi kurczaka

 

 

  • Papier do pieczenia, pazłotko -do wyboru

Sposób przygotowania:

Kotlety z piersi kurczaka
Każdą z piersi kurczaka płuczemy i kroimy na pół.Cytrynę rolujemy, kroimy na pół i wyciskamy sok. Dodajemy musztardę, wodę, olej oraz zioła prowansalskie, bazylie i pieprz i sól. Wszystko mieszamy. Piersi rozbijamy z 2 stron, ale nie cienko, lepiej jak są troszkę grubsze, Smarujemy pędzelkiem z dwóch stron naszą mieszanką. ostawiamy na 1 godzinę, Następnie wykładamy w torebeczkę papierową, w papier, czy pazłotko. Wykładamy na rozgrzaną patelnie, smażymy na małym ogniu z 2 stron.
Kotlety z piersi kurczaka
przygotowana mieszanka z ziół gotowa do smarowania
Kotlety z piersi kurczaka
pierś z kurczaka podzielona na pół, opłukana
Kotlety z piersi kurczaka
pierś z kurczaka już posmarowana dwustronnnie
Kotlety z piersi kurczaka
pierś z kurczaka , przed smażeniem i włożona do papierowej torebki