Sposób przygotowania:
Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą
Pieczarki oczyszczamy, drobniutko kroimy i wrzucamy do dużej miski.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy do pieczarek. Dodajemy również pierś z kurczaka, umytą, osuszoną i pokrojoną w drobną kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku, kroimy i dodajemy do reszty składników.
Mieszamy, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Z powstałej masy formujemy kotleciki i smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy do pieczarek. Dodajemy również pierś z kurczaka, umytą, osuszoną i pokrojoną w drobną kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku, kroimy i dodajemy do reszty składników.
Mieszamy, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Z powstałej masy formujemy kotleciki i smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.