Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety z piersi kurczaka pokrojonej w drobną kostkę, z dodatkiem pieczarek, kiszonej kapusty oraz natki pietruszki.

Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą

 

  • piersi z kurczaka 1 szt
  • pieczarki 100 gram
  • kapusta kiszona 1 duża garść
  • cebula 1 szt
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą
Pieczarki oczyszczamy, drobniutko kroimy i wrzucamy do dużej miski.

Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy do pieczarek. Dodajemy również pierś z kurczaka, umytą, osuszoną i pokrojoną w drobną kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki. 

Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku, kroimy i dodajemy do reszty składników. 

Mieszamy, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Z powstałej masy formujemy kotleciki i smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą
Pieczarki oczyszczamy, drobniutko kroimy i wrzucamy do dużej miski.
Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą
Dodajemy również pierś z kurczaka, umytą, osuszoną i pokrojoną w drobną kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku, kroimy i dodajemy do reszty składników.
Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą
Z powstałej masy formujemy kotleciki i smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Tagi:

obiad danie